Sommerferien fra helvede!!

Hormonfri – ENDELIG!!!

Indlægget er i samarbejde med Green Goddess, og indeholder reklamelinks

 

Mange af jer kan måske huske mit indlæg omkring min hormonspiral, og den gener den gav mig. Læs indlægget her Mere specifikt uren hud på kæbepartiet og skuldre, og nogle voldsomme svedeture et par gange om måneden. Jeg har prøvet at give min spiral en chance, som i VIRKELIG prøvet!!! Faktisk har jeg nu haft den i 4 år, og jeg har ALDRIG været glad for den. Jeg høre ofte at man med en hormonspiral får så lidt hormon, som kun bliver frigivet det sted hvor det skal virke, så man ikke oplever nogen gener af den. MEN DET GØR JEG ALTSÅ!!!! Jeg har ALDRIG haft problemer med uren hud på kæben før jeg fik min spiral, som i aldrig. Men der gik ikke ret længe fra jeg fik spiralen sat op, til at jeg begyndte at døje med problemet. Jeg var selvfølgelig opmærksom på at kroppen nogle gange skal vænne sig til spiralen, og jeg var derfor også indstillet på at væbne mig med tålmodighed, og lade det tage den tid det nu måtte tage. Fast forward, til 2 år senere, og problemet var der stadig, og det blev nærmest kun værre. Jeg har hørt mange forklaringer, såsom at det fx kunne være stress, eller for dårlig mad. Begge dele føler jeg at jeg hurtigt kan afvise, da jeg ikke skulle mene at jeg har lidt af stress 4 år i streg, og dårlig mad viser sig som regel i panden på mig. Jeg føler faktisk at jeg i en alder af 36 år, og med en nogenlunde indsigt i hvad de madvare jeg indtager gør for min krop, med sikkerhed kan sige at mit problem ikke skyldes hverken mad eller stress, eller dårlige hudpleje produkter! Det er super grænseoverskirdende for mig at vise jer de her billeder, da jeg er super selvbevist omkring det, men jeg synes samtidig at det er vigtigt at være ærlig, og vise jer hvordan det ser ud nu, og så kan i få et “efter billede” senere. Så her ser i altså min kæbe uden makeup 🙁

Efter et par år var jeg altså mere end klar til at afskrive min spiral, men jeg manglede et alternativ!! P-piller følte jeg ikke rigtig var en mulighed, da de jo ligeledes indeholder hormoner, og min læge fraråede mig det i min alder ( Shit man lyder gammel ). Så er der jo altid muligheden med et kondom, men uden at ville gå dybere ind i hvorfor, så fungere den mulighed altså bare heller ikke optimalt for os herhjemme ;-D

For et stykke tid siden stødte jeg på hjemmesiden Green Goddess som er forhandlere af Daysy, og jeg blev straks nysgerrig. Daysy er en intelligent cyklus computer, som med over 99% sikkerhed forudsiger fertile og ikke fertile dage, og den er altså 100% hormonfri 🙂

Kort fortalt så bruger man Daysy ved at tage sin temperatur hver morgen, hvorefter jeg vil få en farve fra Daysy. Grøn betyder at jeg er i en ikke fertil periode, og altså ikke kan blive gravis. Rød betyder at jeg er fertil, og altså skal undgå at dyrke ubeskyttet sex. Og Gul betyder at det er en usikker periode, og at jeg skal bruge beskyttelse hvis jeg vil være sikker på ikke at blive gravid. Derudover skal jeg fortælle Daysy hvornår jeg har min menstruation. Daysy sammenligner så mine målinger med 5 millioner andre cyklusser, og det giver en sikkerhed på over 99%. Det er sgu da lidt vildt!! 🙂 I de første 3 måneder skal Daysy lære mig at kende, og der vil derfor være en del gule dage, men det skal man være indstillet på, ligesom jeg godt selv er klar over at jeg det første stykke tid nok bliver nødt til at lave en påmindelse på min alarm om at jeg skal tage min temperatur inden jeg rejser mig fra sengen, men jeg forestiller mig egentlig at det hurtigt bliver en vane, og at Daysy bare kommer til at ligge fast på natbordet ved siden af min telefon, som jo alligevel er det første jeg griber så snart jeg slår øjenene op om morgenen.

HVEM KAN BRUGE DAYSY?

 • Kvinder der søger en pålidelig, nem metode til familieplanlægning som er 100% hormonfri.
 • Kvinder der gerne vil være gravide, og derfor har brug for at vide hvornår de har ægløsning
 • Kvinder der gerne vil lære deres krop og dens signaler bedre at kende
 • kvinder mellem 18 og 47 år.

 

Jeg har en tid hos lægen på torsdag til at få fjernet min spiral, og efter min første menstruation kan jeg begynde at bruge Daysy. Jeg glæder mig som et lille barn til langt om længe at blive hormonfri, og jeg lover at lade jer følge med i processen, og give en status på hud osv. løbende. Daysy koster normalt 2.598kr. Men er lige nu på tilbud hos Green Goddess til 2.298kr. Du finder Daysy her: Daysy

Ønsker du at vide mere om Daysy kan du læse om det her: Daysy Eller se denne lille video Daysy video

Smid gerne en kommentar hvis du selv har erfaring med Daysy, kender nogle som måske kunne få glæde af samme løsning, eller måske du selv har en hormonspiral du er super træt af, og overvejer et alternativ 🙂

 

Marlene Lentz

5 kommentarer

 • Majken

  Jeg blev gravid på den der… 2 gange. Og jeg fulgte den til punkt og prikke – fik dog en abort begge gange. Har dog heldigvis ingen gener ved min spiral, og har heller ikke fået flere graviditeter. Jeg holder mig på de 4 jeg har🤣 og så var det for mig bare ikke fedt at skulle have perioder hvor man ikke “måtte” dyrke sex. Med min spiral får jeg ikke menstruation, så jeg kan altid springe på.🤣 MEN Daysy virker fantastisk for min søster. Held og lykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Brit

  Hvor skal temperaturen tages ? Mund, øre eller numse 🤔😃?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  De fleste virker til at være glade for hormonspiral, men jeg hadede også min og fik den fjernet 9 måneder efter jeg fik den. Jeg var et hormonmonster både da jeg fik den sat i og taget ud igen, så jeg skal aldrig tilbage til den form for prævention (så går min mand nik fra mig 😂). Så tak for at dele denne løsning!
  Jeg håber ikke, at du får en reaktion ved at tage spiralen ud igen 🤞🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maltheogmathildesmor

   Aj det lyder da ikke godt det med at man kan risikere at få en reaktion ved at fjerne spiralen 🙁 Hvor længe gik der før dit hormon niveau stabiliserede sig?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Sommerferien fra helvede!!