Emner der pisser mig af, eller giver Søren tyndskid

Min forbandede hormonspiral og hudpleje.

Indlægget indeholder reklame  //

Jeg har aldrig været velsignet med en problemfri hud….

Den slags man blot kan sprøjte lidt økologisk rosenvand på, efterfulgt af lidt af den selvsamme kokosolie som du bruger til at stege dine økologisk hjemmedyrket grøntsager i, for fugt… Årh hvor ville jeg ønske at jeg havde den slags hud, men nææ nej… jeg er velsignet med hyperpigmentering, jævnlige udbrud der får pædagogerne i ungernes institution til at overveje om jeg er smittebære af skoldkopper og begyndende aldringstegn i form af rynker hist og pist! #luckyme

 

Kraftigt præget af min mor, har jeg altid interesseret mig for hudpleje, og jeg har efterhånden prøvet RIGTIG mange mærker og produkter.

Jeg elsker følelsen af at “viske tavlen ren” hver aften, at påføre et produkt, for så næste morgen at kunne se des virkning. Jeg nørder hudpleje, fordi jeg synes det er vildt spændende, og fordi jeg har nogle ønsker om forbedringer på mig selv. Jeg tror på at man kan gøre rigtig meget, både indefra og udvendigt. Med årene har jeg fundet nogle favoritter, som jeg ikke vil være foruden. Nogle er billige men gode, og andre er i den mere pricy ende, men også virkelig effektive. Jeg har erfaret at det ikke er altid at pris og kvalitet hænger sammen, – men ofte gør det!

Men tilbage til denne her forbandede hormonspiral som jeg har set mig så gal på!!

Jeg havde læst og hørt en masse omkring hormonspiralen inden jeg fik den sat op, og noget af det jeg havde hørt var blandt andet at den i NOGLE FÅ tilfælde kunne give udbrud i ansigtet. Det var jeg naturligvis ikke pisse interesseret i, så jeg spurgte både min læge og mine gynækolog om dette. Jeg var rimelig afklaret med at jeg ikke ønskede mig flere børn, men tanken om pizzafjæs tiltalte mig absolut heller ikke. Både min læge og min gynækolog forsikrede mig om at det slet ikke var sikkert at min hud ville reagere, og at såfremt det skete, blot var et spørgsmål om tid, så kroppen kunne vænne sig til hormonerne fra spiralen. Til august er det 2 år siden jeg fik sat den op, og jeg ved ikke om min krop / hud bare er meget omstillingsvanskelig, men jeg får stadig udbrud som jeg er 98% sikker på stammer fra spiralen!! De sidder på mit kæbeparti, og føles ikke som almindelige bumser. Det her er hårde knuder, som sidder dybt i huden, og som – fordi jeg ikke kan lade dem være, efterlader grimme ar 🙁 Jeg har prøvet at teste hvad der sker med min hud når jeg undgår sukker og mælkeprodukter. Det har uden tvivl en positiv effekt på min hud, hvilket selvfølgelig ikke kommer som nogen overraskelse. Men det er mest resten af ansigtet jeg kan se det på… Altså panden, kinder osv. Kæbepartiet er stadig præget af udbrud jævnligt. Det er som om at det kommer i perioder, og så er det rigtig slemt. Derudover har jeg også haft problemer med urenheder på mine skuldre / det øverste af ryggen, noget jeg heller aldrig har haft problemer med før. Jeg er efterhånden dér hvor jeg tror at jeg vælger at få fjerne min spiral. Jeg kan simpelthen ikke acceptere at min hud skal se sådan ud indtil jeg rammer overgangsalderen!! Men jeg er nødt til at finde et godt alternativ til spiralen først, og der er jeg meget i tvivl.

Produkter der virker!!!

Jeg har tit omtalt, og vist produkterne fra Dermaroller Denmark og det bliver jeg ved med, for de er uden tvivl noget af det mest effektive indenfor hudpleje jeg nogensinde har prøvet! Hvis man plejer at bruge de stribede fra Matas, vil ens bankkonto uden tvivl mærke forskellen når man begynder på de her produkter, – men det vil din hud sagsumse også!! Jeg begyndte på Dermaroller på grund af mine mange pigmentpletter jeg havde erhvervet mig i forbindelse med mange års solmisbrug og et par graviditeter. Det så så jammerligt ud, og jeg synes mest af alt at det lignede at jeg var “beskidt” i ansigtet. Udover min pigmentering, så er Dermaroller faktisk også noget af det eneste der kan holde mine udbrud på kæbepartiet nede, dagene efter jeg har rullet får jeg stort set aldrig nye udbrud, og dem jeg havde heler hurtigt, så det hjælper en del på mit problem, men huden kan jo desværre ikke holde til at jeg ruller hver dag, den skal lige have lidt tid og ro til at komme sig hver gang 🙂 Og jeg tænker også at så længe problemet “kommer indefra” er det begrænset hvor meget produkter kan afhjælpe.

 

Udover at rullen og de tilhørende produkter har hjulpet med min pigmentering, og mine udbrud, så har min hud fået en mere jævn overflade, og man har den smukkeste glød i dagene efter. Hver gang jeg poster noget omkring min brug af produkterne er i en del der spørger om hvilke produkter jeg bruger, og rækkefølgen, så den får i lige her:

 1. Afrens huden grundigt
 2. Rul! Jeg deler mit ansigt op i 4 soner ( nogle gør i 5 ) Hver gang jeg er færdig med et område påføre jeg Lipopeptiden. Det er en fugtserum med vitamin A, som går ind og hjælper på mine urenheder, solskader og generelle tegn på ældning i huden.
 3.  Herefter tilføjer jeg Hyaluronsyre, enten i form af en Sheet-mask eller Serum fra pumpe.
 4. Til sidst påføre jeg en god natcreme, jeg bruger Moisturizer Ace fra Dermaroller Denmark.

Nedenunder ser i et par billeder af mine flotte resultater efter brugen af Dermaroller 🙂

 

Derudover bruger jeg Australian Bodycare Bodywash til at få bugt med de urenheder der kommer på skulderene og det øverste af ryggen. Den er bakteriehæmmende, og tea tree oil virker samtidig heelende, så den bremser nye udbrud og hjælper på de der er. Deruover sørger jeg for at skrubbe min hud godt, 2 gange om ugen med deres Bodyscrub som jeg efterhånden har omtalt mange gange, simpelthen fordi den er så effektiv 🙂

Hvad gør i??

Men nu er jeg altså nødt til at høre jer…. Er der nogle af jer der har sådan en hormon-spiral, og hvad synes i? Er i glade for den? Har jeres hud reageret? Og til jer der har valgt en anden løsning, hvad bruger i? Min læge frarådede mig P-piller pga min alder ( lyder som om jeg er 80 ) Allerhelst så ville jeg gerne undvære nogen form for hormoner, men det er måske også lidt risky sys jeg 😀 Selvom vores sidste ups’er jo er verdens dejligste gave og vi aldrig nogensinde har fortrudt ham, så er vi vist ikke klar til at blive slået tilbage til start igen med en lille baby 😀

Marlene Lentz

22 kommentarer

 • Majbrit

  Jeg har en hormonspiral, som jeg nu har været “den heldige” ejer af i to år. Jeg er SÅ træt af den!
  Inden jeg fik den var min hud rigtig fin. Allerede få uger efter jeg havde fået hormonspiralen sat op. Gik min hud helt amok. Urenheder/bumser i panden, på kæben/halsen, arme, øvre bryst og øvre ryg… jeg var mildest talt rystet over det der skete med min hud. Efter adskillige besøg hos hudlægen og tre stærke pillekure, har jeg valgt at kaste håndklædet i ringen. Jeg orker simpelthen ikke at ha hud som en teenager, i en alder af 39 år! Min hud er fin når jeg tager de stærke piller, men der går kun 1-2 uger efter jeg er stoppet med pillerne, før huden igen bliver til træls problemhud! Så jeg har besluttet mig.. spiralen skal ud! Jeg er spændt på hvor lang tid der går, fra spiralen kommer ud, til at min hud bliver fin igen.

  Hvordan er det mon gået med dig? Er du kommet af med din spiral?

  Kh. Majbrit

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maltheogmathildesmor

   Hej Majbrit

   Aj det er lidt pudsigt at jeg lige ser din kommenta i dag, jeg har LIGE bestilt tid til at få min spiral ud, efter 4 år orker jeg simpelthen ikke mere. Jeg er ligesom du en voksen kvinde der snart nærmer mig de 40, jeg KAN og VIL ikke leve med at min hud ser sådan her ud. Så slut prut, nu kan det være nok!!! Jeg er virkelig spændt på hvor længe der går inden min hud finder sig selv igen, forhåbentlig går det stærkt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Efter mine egne erfaringer med kobberspiral kan jeg kun anbefale sådan én. Der er ingen hormoner indblandet, den koster ikke så meget og så er man fri for sterilisation. Jeg er vild med at min krop ikke bliver påvirket af nogle hormoner samtidig med at jeg stadig er beskyttet mod graviditet. 🙂 Jeg håber du finder den bedste løsning for dig / jer! 🌸

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elise lauridsen

  Er du sikker på at dem på kæben er bumser? Det lyder ret meget som en talg. Den er j3g så “heldig” at have og får dem fast fjernet ved en hudpleje hver 2-3 måned. De ligger nemlig dybt, kan ligne bumser men er hårde (nærmest sten) og efterlader ikke noget godt hvis man prøver selv. 😞 og mine er hyppigere hvis jeg har god min ubalance og ikke får renset korrekt hele tiden…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Naja

  Jeg har fik mellem mine to børn lagt en kobberspiral og var rigtig glad for den. Jeg har ingen gener ved den (måske jeg bløder lidt kraftige, til gengæld i kortere tid end uden spiral) jeg har nu, efter mit andet (og sidste barn) fået lagt kobberspiral igen, og jeg er også denne gang super glad for den. Det fungerer bare…
  Jeg ville nemlig også så gerne undgå alle de hormoner og valgte derfor hormlnspiral fra. Så hvis jeg var dig, så gav jeg kobber en chance 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette V

  Tjaaa min oplevelse med hormonspiral er baaahhhhhh! Jeg fik “revet” den ud mens jeg må i kunstig koma med blodpropper i hjernen…. Mistanken var hormonspiralen….

  Den er nu ude, en kobber spiral er indlagt = minus succes… Så nu pessar🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg oplever præcis det samme som dig og er også SÅ træt af det. Ligner jo en teenager selvom jeg er 35😫

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stina

  Jeg døjer med præcis de samme urenheder på kæbepartiet efter jeg har fået hormon spiral.. Efter du sidst anbefalede australian body care er jeg begyndt at bruge hele deres ansigts serie.. Når jeg har store udbrud med mange store sår som du beskriver med dybtliggende inflammation så bruger jeg skrub masken fra australian body care og skrubber godt.. Max 2 døgn efter er det tørret helt ind og næsten væk.. Så virkelig effektivt.. Men så trættende.. Jeg får pludselig også udslæt på hals, skulder og nakke efter hormon spiral 😞

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Jeg tåler ikke hormoner og har en kobberspiral. Det fungerer vildt godt. Kæmpe anbefaling herfra . Håber at du finder en god løsning!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Marlene.
  Jeg har døjet med helt andre udfordringer ved spiral og da jeg/vi ikke skal have flere børn valgte jeg sterilisation sidste år. Så slipper man også for at fylde kroppen med hormoner, hvis man selvfølgelig er sikker på projekt babyer.
  Kh Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Jeg oplevede præcis det samme som dig og opgav hormonspiralen efter 2 år! Nu har jeg INGEN hudproblemer i hverken ansigt eller ryg/bryst. Det var helt klart hormonspiralen, der drillede mig. Desværre har jeg ikke fundet det gode alternativ 👎🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Ej for helvede (ja undskyld mit sprog) jeg fik sådan en spiral i, i december, har slet ikke tænkt t det kunne være den der har givet mig så uren hud, er ved at gå amok!! Min hud er nøjagtig som du beskriver din og er også heldig med pigmentering, den havde jeg dog inden!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liselotte

  Hej Malene 🎈
  Jeg måtte for MANGE år siden droppe p-piller og hormondpiral, da det gav mig virkelig meget pigmentering i mit ansigt. Det lignede jeg havde et stempel i panden, som et andet slagtekvæg 🙊! Hudlægen sagde til mig: “drop alle former for hormoner”!
  Min mand og jeg har nu kendt hinanden i 18 (18!!!!) år! Har aldrig brugt nogen form for prævention, men ALTID afbrudt samleje! Vi har fået de to børn vi ønskede. De er kommet helt planlagt og uden “møje og besvær”! Vi har stadig ♥️ Regelmæssig sex og vi trives med denne løsning! Ikke særlig politisk korrekt, ikke noget man anbefaler unge, men altså Hey! Jeg vil gerne undvære hormoner! Håber du finder den løsning der passer jer bedste for jer 🤗

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rita

  Jeg ville virkelig også ønske at der var et bedre hormonfrit alternativt præparat.

  Inden graviditet tog jeg p-piller, men da jeg havde født, ville jeg ikke have dem igen. Jeg er glad for at min læge anbefalede mig minipiller, fordi der er samme hormoner i som spiral. Men pillerne er en billigere måde at teste hvordan man reagerer på hormonerne. Heldigvis reagerer min hud ikke på pillerne (og jeg kender også til problemhud).
  Synes det er ærgerligt at der ikke er flere der bliver tilbudt pillerne først, inden man får sat en spiral op som er ret dyr 😑

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine

  Hvad med en kobberspiral i stedet? Det er jo ikke hormoner i.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle-Maria

  Det er befriende at høre at der er andre som mig med urenheder på den øverste del af ryggen, selvom vi alle gerne var foruden 😅. Jeg har haft det siden jeg droppede p-pillerne inden mine pseudotvillinger. Inden begge graviditeter havde jeg også jævnlige udbrud i ansigtet – noget jeg aldrig have på p-piller. Juni 2017 fik jeg en hormonspiral. Jeg har ikke længere udbrud i ansigtet men ryggen er stadig angrebet. Om sommeren når jeg kan gå med ryggen bar og får lejlighedsvis sol, har jeg inden udbrud. Om det er solen eller mindre kontakt med kunstige materialer i tøjet kan ikke sige. Om vinteren kæmper jeg stadig, men det kan være, jeg skal prøve den bodywash du nævner. Måske der er håb forude 🤪

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg fik for et år siden den hormonspiral med det mindste indhold af hormoner sat op, primært for beskyttelse men også fordi, jeg i alle mine teenageår har lidt af acne. Ikke rigtig slem acne, men sådan at jeg altid havde urenheder, rødme, bumser osv.
  I en alder af 24 år ønskede jeg ikke at se sådan ud længere – jeg havde prøvet p-piller inden og det havde en god effekt på urenhederne, men jeg synes, de gjorde noget grimt ved min krop, sind og humør. Derfor valgte jeg at få en spiral, som virker lokalt og ikke systemisk i hele kroppen som p-piller. Jeg er rigtig glad for min hormonspiral, for den har fjernet en stor del af mine urenheder. Dog kan jeg sagtens genkende dét du nævner med underlige urenheder på kæben, som sidder dybt i huden. Jeg kan heller ikke lade dem være 🙈 Men jeg har valgt at med tanke på min hud førhen, så er de underlige urenheder (ofte i forbindelse med menstruration) det værd! Jeg var jo en hysterisk kælling på p-piller 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maltheogmathildesmor

   Haha ja det duer jo heller ikke at man bliver utilregnelig pga sine p-piller 😀 Har faktisk hørt om enkelte som blev påvirket på den måde af deres spiral også, det har jo da i det mindste været forskånet for 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina H

  Jeg har aldrig tænkt over det, men skal have hormorspiral igen nu her, efter barn nr. 2.
  Da jeg fik den sidste lagde jeg ikke mærke til det, men det skal jeg prøve og gøre denne gang.
  Ellers er alternativet vel kun kondomer(har aldrig prøvet minipiller, p stav eller lignende) eller at Søren bliver klippet eller du bliver steriliseret🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maltheogmathildesmor

   Jeg har hørt at man kan få en indsprøjtning hver 3. måned også, men ikke om det påvirker huden. Jeg får ihvertfald ikke Søren til at klippe noget som helst 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg har haft min hormonspiral i godt 4 år og jeg elsker den. Ingen mens, ingen udbrud i ansigt eller noget. Jeg håber du finder en løsning på din udfordring ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maltheogmathildesmor

   Aj bare det var mig, det er jo klart den nemmeste løsning 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Emner der pisser mig af, eller giver Søren tyndskid