Vores favoritter fra Australian Bodycare

Nogle gange skulle man altså “bare være far”…..

 

Grundlæggende er jeg tilfreds med min rolle som mor her i husholdningen. Hvis familielivet var en holdsport er rollen som mor vel ca. det sammen som at være “træner”. Det er mig der træffer beslutninger omkring holdet, det er mig der giver spillerne “time out”, og det er mig der bestemmer opstillingen 😉  Men for pokker nogle dage ville jeg sgu gerne kunne hænge trænerkasketten på hylden og bare være spiller. Jeg siger ikke at det ikke er hårdt at være far i en børnefamilie, for selvfølgelig er det det….. jeg siger bare at DET FANME ER HÅRDERE AT VÆRE MOR!!!!!!

Og jeg vil selvfølgelig gerne have lov til at udbygge min påstand med nogle eksempler:

 1. Fx så har fædre en fuldstændig fantastisk evne til at lukke af for deres hørelse, ISÆR om natten. Det grænser i virkeligheden til at være lidt uhyggeligt!! Der kan vitterligt ligge en babyalarm skruet op på max, eller en skrigende baby LIGE ved siden af dem, og de ikke så meget som blinker. HOW THE ACTUAL FUCK DO THEY DO IT??? Som Mor vågner man med et sæt bare barnet ændre sin vejrtrækning, og kaster sig straks ud i projekt “undgå at poden vågner rigtig”, for nogle gange HVIS man er hurtig nok, og Gud den almægtige er med en, kan man faktisk undgå at de vågner. Det kræver fart og at man er lydløs som en ninja, men mødre kan!!! Faderen ser selvfølgelig slet ikke disse fantastiske ninja-evner, han sover!!
 2. Fædre bekymre sig SLET ikke ligeså meget. Eller jo – måske om det overordnet setup, som at der skal betales terminer osv men ikke om ALT ANDET. Fx så skal vores børn i gæstepasning i vinterferien. Ingen af os har ferie og deres egen institution har lukket, og ingen bedsteforældre kan hjælpe. Der er fx stadig 2 uger til, og det er ca. 8 uger siden jeg startede med at bekymre mig om det!!! På Sørens side, tror jeg faktisk slet ikke at han ved at der er vinterferie endnu!! Og det er jo bare én bekymring ud af en million… ser de for meget fjernsyn, får de vitaminer nok, klør deres tøj, bliver de ordentlige mennesker som voksne, osv osv osv. Listen er uendelig og der kommer konstant nye emner på.
 3. Det er almen viden at man spørger mor om ALT!! Dvs at børn kan gå lige forbi deres far i sofaen, igennem soveværelset og ud på badeværelset hvor mor står med shampoo i begge øjne, for at bede hende om hjælp til en togbane….. som er inde i stuen….. lige foran sofaen….. HVOR FAR SIDDER!!!!!  BUT WHY!?!
 4. Som mor skal du TÆNKE FOR ALLE I FAMILIEN.. Du skal huske mærkedage for alle familiemedlemmer, legetøjsdag i børnehaven, ekstra underbukser til tøjkassen, sørge for at der er mælk nok i køleskabet til morgenmaden, have styr på madplanen ( inklusiv specialmad til fars fastedage ). Når i skal ud af døren er der 38 kasser der skal tjekkes af inden i køre, og imens kan farmand blot sætte sig ud i bilen, osv osv osv osv osv…. Der ydes iøvrigt ingen ros hver gang du husker noget, men GUD NÅDE TRØSTE DIG, hvis du taber en bold engang imellem.
 5. Emnet “hvad der sker med mors krop under – og efter graviditeten fortjener egentlig et indlæg helt for sig selv, så lad os gøre det kort, og blot konstatere at farmand også slipper billigt på denne konto!!!!

Og jeg kunne blive ved og ved og ved….. Som sagt, så er jeg grundlæggende tilfreds med min rolle som mor, men der er sagsusme også dage hvor der går lidt Bitter-Bente i den herhjemme, og jeg føler at situationen er mega unfair. De dage hvor man føles tyndslidt, og som om alle bare trækker i en, og man UMULIGT kan jonglere alle boldene uden at tabe halvdelen. De dage øver jeg mig virkelig i at være taknemmelig for at jeg rent faktisk har et Hold at være træner for, også selvom jobbet er utaknemmeligt nogle gange 😉 Hvordan er det hjemme hos jer? Samme situation, eller findes der rent faktisk fædre med super hørelse, der vågner om natten, og bekymre sig hele dagen, og som heller ikke længere kan hoppe på trampolin uden at tisse først OG iføre sig et seriøst trusseindlæg?? ;-D

Marlene Lentz

14 kommentarer

 • Maria

  Det er spot on! Kunne ikke beskrive det bedre selv. Tror jeg læser den for min mand 😂😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Haha ja det lyder som en tro kopi af vores familie fordeling 😵🤣 hold nu kæft hvor har jeg også mange gange bandet og svovlet over hvor uretfærdigt jeg synes tingene er, men stadig – så kører tingene, det fungerer, og ja jeg ved sku ikke hvordan det nogensinde skulle blive anderledes 🤦‍♀️ jeg gruer for, at jeg skal afsted på tøsetur med veninderne til sommer, og “efterlader” begge drenge hjemme ved deres far i 5 dage! Jeg kan ikke overskue det 🤣 godt indlæg, du har min dybeste medfølelse 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dina

  Hahahah jeg er VILD MED DET! For det er SÅ genkendeligt ! Her hører far alt om natten hvis han ved at han har nattetjansen 👍🏻 Jeg øver mig i at slippe kontrollen og ansvaret, og glemme ting med vilje, for på den måde lærer daddy at overtage noget mere; huske at oplade babyalarmen, sætte alarm til om morgenen, tø mad op af fryseren, pakke pusletasken, fylde benzin på bilen, betale regninger osv. uden jeg behøver sige det 👏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Så rigtigt.. Jeg har som dig også en pige og en dreng – og jeg ytre ret ofte herhjemme, at vi bliver nødt til at være mere ligestillet, for at de kønsroller ikke smitter af på dem.. But how?!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lizette

  Haha, du er sjov:-) åha det med bekymringerne. Jo, det er sådan herhjemme. Men ellers jo- så findes der fædre, som vågner om natten (jeg står aldrig op) og børn der henter deres far med shampoo i hovedet frem for mor, der står lige ved siden af;-)) Sådan er det herhjemme 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anvi22 - Anne

  Ha ha ha ha…. Du har SÅ meget ret. Bekymringsdelen er så tydelig herhjemme 🙈🙈🙈🙈 Morten er herhjemme dem der tager den store, hvis han vågner om natten. Jeg ammer Oliver…. Han bliver 6 måneder imorgen…. Og jeg har taget hver nat… Alle nætter!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Åååh, det er derfor jeg elsker dig! Det er så rigtigt! Den klassiske herhjemme er typisk en lørdag morgen, farmand tager hjemmefra på jagt (som er hans absolut YNDLINGS beskæftigelse (som i min optik burde lade hans batterier op til at have rigeligt energi til at lege med ungerne og være mega overskudssgtig når han er hjemme igen)). Kl. 8, jeg er alene med alle 3 unger (i alderen 5, 3 og 1) indtil han ringer omkring kl. 15.30-16.00 at nu vil han hentes, jeg pakker hurtigt 3 unger i bilen, lander på jagt-stedet, farmand brokker sig over at “det tog da sin tid..”, men hov? Hvem fik besked på at komme NU, med 3 unger i undertøj, som skulle stoppe sin leg, have tøj på, ud i bilen og af sted.. nå nå, nok om det. Når vi så kommer hjem, han får skiftet til lidt mere behageligt (og passende) tøj, hvorefter han så sætter sig i sofaen OG LIGGER SIG TIL AT SOVE, FOR DET HAR JO VÆRET EN HÅRD DAG?! EN HÅRD DAG?! Og så bliver mor her Bitter-Bente, for hvem har haft det hårdt?! Ikke ligefrem farmand, vel?! 😂🙈😱

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Spot on, SPOT ON! Særligt nummer 3 er jo fuldstændig perfekt ramt 😂 Det kan ikke undre nogen, at man som mor til tider bare er træt, træt, træt i hovedet af alle de spørgsmål 🤯

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Britt

  Spot on 😂😂
  Du mangler lige den, at når man er syg, så kan man sagtens hente og bringe børn, smøre madpakker, gøre ungerne klar om morgenen. Hvorimod når far er syg, så kan han INGENTING!
  Kh hende som har halsbetændelse og har haft æren af at hente og bringe osv de sidste 2 dage 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maltheogmathildesmor

   Årrrh ja, det er også en klassiker 😀 Og præcis det samme der sker herhjemme iøvrigt!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  😂😂😂 Det er fuldstændig som det er her hjemme. For det meste er han bare den der “lege onkel” der geare ungerne total op, og gerne lige inden sengetid 😵😳 Nyder og læse med hos dig og kan simpelthen genkende samtlige af dine situationer 🤦🏽‍♀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maltheogmathildesmor

   😀 Det er PRÆCIS det samme herhjemme det der med at geare dem op lige inden sengetid, og så står jeg der IGEN og skal lege fornuftig bussemand, og partypooper, det er SÅ træls!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Du rammer plet, men der er Bulls eye på 2 og 4… jeg vil gerne tilføje at hjemme hos os er far den sjove, nok pga 2, men come on – det er da umuligt altid at have overskud til det sjove når 1-5 skal passes og plejes… gudske tak og lov for at jeg ikke er alene med den følelse – ja undskyld men det er fandme rart

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maltheogmathildesmor

   Aj men man bliver da simpelthen så bitter nogle gange, det er fanme ikke fair!!! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Vores favoritter fra Australian Bodycare